چگونه می توانیم یک معدن را به نام خود ثبت کنیم؟ مراحل ثبت معدن چیست؟ و سوالات بسیاری در این رابطه که قطعاً ذهن شما را درگیر کرده است. در این مطلب با ما همراه باشید تا با کلیه مراحل و شرایط ثبت معدن یکبار برای همیشه آشنا شوید.
1- ثبت محدوده
برای ثبت یک محدوده معدنی در ابتدا میبایست از ارزش اقتصادی سنگ، خاک و یا هر نمونه باارزشی که از ناحیه و یا منطقه مورد نظر برداشت شده است، اطمینان اولیه حاصل نماییم. این اطمینان از طریق انجام یک یا دو آنالیز مثلا XRF و یا XRD و… همچنین کارشناس خبره این کارحاصل خواهد شد.
در ادامه مختصات جغرافیایی نقطه و محدودهای که سنگ در آن یافت شده است را از طریق GPS تعیین و توسط افراد و یا شرکتهای مجاز فعال در این قسمت مورد برسی قرار خواهد گرفت تا از آزاد و بلامعارض بودن محدوده اطمینان حاصل شود. به این صورت که مختصات مورد نظر در کاداستر(سامانه ثبت و صدور مجوزهای معدنی) وارد و از آزاد بودن محدوده و فاصله و حریم آن نسبت به محدودههای بهرهبرداری، گواهی کشفدار، دارنده پروانه اکتشافی، محدودههای مزایدهای، ثبت شده بلامعارض قبلی و در نهایت حفاظت شده و محیط زیست تعیین گردد.
یادآوری میشود زمانی امکان ثبت محدوده در سامانه کاداستر معادن میسر خواهد بود که پیش از آن در آن سایت ثبت نام و با تایید سازمان صنعت، معدن و تجارت رسما نام کاربری و رمز عبور شما در پاکتی دربسته در اختیار شما قرار میگیرد. درانتها وارد نام کاربری خود در آن سایت شده و محدوده موردنظرتان را با تعاریفی که در آنجا وجود دارد ثبت و نتیجه را از طریق سازمان صنعت معدن و تجارت پیگیری میکنید.
ورود به سامانه کاداستر
جهت ثبت محدوده های خود با کارشناسان شرکت صنعتی و معدنی آکام زرین فرآور گستر یزد در تماس باشید و به صورت رایگان مشاوره بگیرید.
2- اخذ پروانه اکتشاف
قبل از انجام عملیات اکتشافی در محدوده ثبت شده باید پروانه اکتشاف محدوده را از طریق سازمان های صنعت، معدن و تجارت استان ها اخذ کرد. پروانه اکتشاف مجوزی است که برای انجام عملیات اکتشافی مواد معدنی در محدوده مشخص صادر می گردد.
در شکل زیر مراحل صدور پروانه اکتشاف آمده است.
جهت اخذ پروانه اکتشاف محدوده های خود با کارشناسان شرکت صنعتی و معدنی آکام زرین فرآور گستر یزد در تماس باشید و به صورت رایگان مشاوره بگیرید.
3- صدور گواهی کشف
پس از اتمام عملیات اکتشاف، دارنده پروانه اکتشاف با مراجعه به سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مربوطه، گواهی نامه کشف را دریافت خواهد کرد. مراحل کار برای دریافت این گواهی نامه در تصویر زیر آمده است.
جهت دریافت گواهی کشف محدوده های خود با کارشناسان شرکت صنعتی و معدنی آکام زرین فرآور گستر یزد در تماس باشید و به صورت رایگان مشاوره بگیرید.
4- دریافت پروانه بهره بر
متقاضیانی که قصد بهره برداری از ذخایر را دارند مدارک مورد نیاز را تهیه کرده و به وزارت صنایع تحویل دهند. پیش از صادر شدن پروانه بهره برداری متقاضی باید تضمین ۳ درصد منابع طبیعی و حقوق دولتی را ارائه کرده و شخصی را به عنوان مسئول فنی به وزارتخانه معرفی نماید. وزارت صنعت و معدن تا مدت دو ماهاه مدارک را بررسی کرده و در صورت کامل بودن طرح آن را تایید می نماید. در صورت وجود نقص و تایید نشدن طرح دو ماه به درخواست کننده فرصت داده می شود تا نواقص را برطرف کند. وزارت صنایع مدت زمان جهت بهره برداری از معدن را بر اساس طرح تصویب شده، امکانات بهره برداری و ذخایر آن مشخص می نماید. این مدت زمان در یک دوره دست کم دو برابر مدت زمان برگشت سرمایه با درنظر گرفتن طرح بهره برداری می باشد. لازم به ذکر است که بیشترین زمان ۲۵ سال می باشد. در صورتی که نیاز به تمدید باشد، دست کم یک سال پیش از به پایان رسیدن مدت زمان بهره برداری باید درخواست و مدارک مورد نظر به وزاتخانه تحویل داده شود. وزارت صنعت و معدن نهایتا تا چهار ماه بعد نیروی مناسب جهت کارشناسی طرح بهره برداری اعزام کرده و در صورت وجودنداشتن نقص آن را تایید می نماید.
در صورتی که جهت پیش برد بهره برداری طرح های معدنی و یا جهت توسعه دادن آن از موسسات مالی ،تسهیلات دریافت کرده باشید، تا زمان بازپرداخت کامل مبالغ ، نمی توانید بدون تاییدیه بانک و همچنین وزارت صنایع و معادن اقدام به انتقال ماشین آلات و تجهیزات معدن نمایید. دارنده پروانه بهره برداری معدن می بایست تا زمان پایان بهره برداری هرساله گزارشی کامل از میزان استخراج از معادن، برآورد هزینه ها و درآمد و اطلاعات کامل نیروی انسانی را به وزارتخانه تحویل دهد.
جهت اخذ پروانه بهره برداری معادن خود با کارشناسان شرکت صنعتی و معدنی آکام زرین فرآور گستر یزد در تماس باشید و به صورت رایگان مشاوره بگیرید.